Για να
αναδειχθούν οι γεύσεις
Ονομάζουμε "διατροφικές μαγιές" τις
ανενεργές ζύμες που χρησιμοποιούνται για
τη γεύση τους και τη θρεπτική αξία τους.
Χάρη στους γευστικούς παράγοντες, στις
αρωματικές νότες και στα μέταλλα που τις
συνθέτουν οι μαγιές αναδεικνύουν τις
γεύσεις.
Χρησιμοποιούνται επίσης για τη βελτίωση της υφής των προϊόντων με λιπαρά χαμηλής περιεκτικότητας, αλλά επίσης για τη μείωση της οξύτητας και της πικρής γεύσης.
Επιπλέον, αυτές οι μαγιές επιτρέπουν να ξαναβρούμε ένα πλήθος γεύσεων π.χ. κρέατος ή τυριού.
«Τα ενισχυτικά γευσης » επιτρέπουν να μειώσουμε την ποσότητα του αλατιού στα προϊόντα και στα έτοιμα φαγητά. Αυτές οι μαγιές χρησιμοποιούνται συνήθως σε σούπες, ζωμούς, σάλτσες ή μαγειρεμένα φαγητά.
Χρησιμοποιούνται επίσης για τη βελτίωση της υφής των προϊόντων με λιπαρά χαμηλής περιεκτικότητας, αλλά επίσης για τη μείωση της οξύτητας και της πικρής γεύσης.
Επιπλέον, αυτές οι μαγιές επιτρέπουν να ξαναβρούμε ένα πλήθος γεύσεων π.χ. κρέατος ή τυριού.
«Τα ενισχυτικά γευσης » επιτρέπουν να μειώσουμε την ποσότητα του αλατιού στα προϊόντα και στα έτοιμα φαγητά. Αυτές οι μαγιές χρησιμοποιούνται συνήθως σε σούπες, ζωμούς, σάλτσες ή μαγειρεμένα φαγητά.
Η μαγιά θυμίζει συχνά τον κόσμο της αρτοποιίας. Ωστόσο, επιλέγοντας τα στελέχη και αναπτύσσοντας μεθόδους αναπαραγωγής, η μαγιά βρήκε πολλές άλλες εφαρμογές σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η αγροδιατροφή, τα αρώματα, το φαρμακείο, η υγεία των ζώων κλπ.