Για το
οινόπνευμα:το κρασί

Ένα από τα στάδια της οινοποίησης είναι η μετατροπή των σακχάρων των σταφυλιών σε αλκοόλη, που είναι ακριβώς ο ρόλος της μαγιάς.
Η μαγιά βρίσκεται με φυσικό τρόπο στις ρώγες του σταφυλιού, αλλά αυτή η μαγιά δεν είναι πάντα αρκετή για τη ζύμωση. Γι 'αυτό το λόγο ειδικά στελέχη έχουν επιλεγεί για την παραγωγή κρασιού

Αυτά τα στελέχη επιλέγονται, μεταξύ άλλων, για την ικανότητά τους να παράγουν συγκεκριμένα αρώματα: όπως αυτό της μπανάνας, που έχει μεγάλη ζήτηση για το Beaujolais. Αλλά και για την ικανότητά τους να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών (όπως για το Sauvignon Blanc και το Chardonnay), την ιδιότητα τους να εξαλείφουν τον αφρό ή να υφίστανται ζύμωση μέσα στη φιάλη (απαραίτητο στοιχείο για τη σαμπάνια), την αντοχή τους στους υψηλούς βαθμούς οινοπνεύματος και, τέλος, την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τύπους οινοποίησης.
scroll up
scroll down
Αρχική 

Η μαγιά θυμίζει συχνά τον κόσμο της αρτοποιίας. Ωστόσο, επιλέγοντας τα στελέχη και αναπτύσσοντας μεθόδους αναπαραγωγής, η μαγιά βρήκε πολλές άλλες εφαρμογές σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η αγροδιατροφή, τα αρώματα, το φαρμακείο, η υγεία των ζώων κλπ.